Waarom is het prettig werken met Keratop?

Het werken met Keratop kent diverse voordelen, deze voordelen hebben een positieve invloed op het werk- en renovatieproces.

Direct toe te passen op elk bouwsysteem
Keratop is direct toepasbaar op elk bouwsysteem. Het is bijvoorbeeld zeer geschikt voor houtbouw, maar ook voor ondergronden als steen, gips of direct op metal-stud. Dit betekent dus ook dat Keratop toe te passen is op een harde ondergrond welke overloopt op een flexibele ondergrond (hout). Doordat de Keratop panelen verlijmd worden middels een verlijmingskit, kan het werkingen in ondergronden opvangen.

Sanitair is direct af te monteren
Als een toilet op de traditionele manier gerenoveerd wordt, is het vaak niet mogelijk om het toilet dezelfde dag alweer te gebruiken. Bij Keratop is dit wel het geval!

Aan het begin van de werkdag wordt het vloerpaneel geplaatst en heeft het de tijd om uit te harden (mits gewerkt wordt conform voorschriften). In de loop van de dag kunnen de wandpanelen geplaatst worden, waarna het sanitair aan het einde van de dag gemonteerd kan worden en bewoner gebruik kan maken van het toilet.

De overlast tijdens renovatie wordt aanzienlijk beperkt
BKT (Badkamer, Keuken, Toilet) renovaties van woningen zijn ingrijpend en hebben een grote impact op bewoners en omwonenden. Dit gaat vaak gepaard met stof- en geluidsoverlast, voortkomend uit sloop-, zaag- en stukadoorwerkzaamheden!

Door toepassing van het Keratop systeem wordt de doorlooptijd van een renovatie verkort. Dit wordt behaald, doordat sloop- en stukadoorwerkzaamheden vaak kunnen worden geëlimineerd uit het bouwproces. De totale renovatietijd wordt al snel teruggebracht van 12 naar 6 dagen. De Keratop verwerking voor een badkamer, keuken en toilet renovatie bedraagt in de meeste situaties maximaal 3 dagen.

Verder kunnen de panelen gesneden worden, waardoor stof- en geluidsoverlast niet tot nauwelijks aan de orde is, bij een traditionele renovatie heb je deze overlast wel.

Geen traditionele tegelzetter nodig
De bouwsector ondervindt de gevolgen van tekort aan vakmensen. De vraag naar woningen neemt toe en het aantal vakmensen neemt af.

Doordat Keratop relatief simpel is toe te passen, is geen traditionele tegelzetter meer nodig. De panelen kunnen, met enige uitleg van de instructeur, door de allround vakman op de bouw geplaatst worden. Tevens geldt dat de doorloopsnelheid verkort wordt waardoor minder vakmensen nodig zijn.

Wat doe je als een tegelzetter plots niet meer inzetbaar is? Bij Keratop is dat geen probleem, omdat in principe iedere vakman met Keratop kan werken. Het risico op vertraging wordt met Keratop beperkt.

Lichtgewicht paneel
Keratop is een lichtgewichtpaneel en dit heeft als voordeel dat het goed te tillen is. De vakman wordt niet overbelast en hierdoor draagt Keratop bij aan de ergonomische kwaliteit in en op de bouw. Een paneel weegt gemiddeld 8,5 kg per m² en is goed met één persoon te tillen.

Wanneer ga jij de voordelen van Keratop ervaren? Keratop, dé nieuwe norm in tegelwerk.

Menu