Menu

Vind je antwoorden op veelgestelde vragen

Ik ben op zoek naar extra documentatie. Waar kan ik dit vinden?

Op www.keratop.nl/service kun je eenvoudig documentatie vinden om te downloaden: folders, verwerkings- en onderhoudsadviezen, technische productbladen, presentaties en marketingbestanden. Ben je een zakelijke klant en ontvang je graag een prijslijst? Of ontbreekt de gevraagde informatie? Neem contact met ons op.

Hoe maak ik gebruik van een nivelleersysteem bij Keratop Tec-Board panelen?

Maak bij het plaatsen van wandpanelen gebruik van het Keratop Tec-Board nivelleersysteem. Gebruik voor een wandpaneel van 1000 x 1300 mm circa 3 clips op de korte zijde en 4 clips op de lange zijde. Kies voor een tegelclip van 2 mm dik, welke geschikt is voor een tegelhoogte van 13-23 mm. Voorzie de achterzijde van de clip van kit. Voor het verwijderen van de clips dient men een rubberen hamer te gebruiken.

Hoe verwerk ik een zaagkant van een Keratop Tec-Board paneel?

Zorg dat de zaagkant van een Keratop Tec-Board paneel altijd in een inwendige hoek wordt geplaatst. De zaagkant wordt op deze manier achter de kitnaad verwerkt, waardoor de zaagkant niet in zicht komt.

Hoe kan ik een paneel op maat zagen of snijden?

Zagen
Dient het paneel te worden verzaagd? Tijdens het zagen kunnen er spanningen in de keramische toplaag ontstaan. Gebruik te allen tijde een diamantschijf. De zaagsnede door de toplaag dient zo lang mogelijk te zijn er mag niet met teveel duwkracht gezaagd worden. Zaag bij voorkeur 3/4e deel van de plaats en zaag het resterende deel vanaf de andere kant. Dit beperkt de kans op schade.

Snijden
Het paneel kan men ook snijden. Dit kan met het hiervoor ontwikkelde snijsysteem (zie montagegereedschappen). Dit zorgt voor minder bouwstof en geluidsoverlast dan zagen.

Welke montagegereedschappen worden aanbevolen?

Download onderstaand document voor meer informatie.

Hoe moet ik een Keratop Tec-Board paneel tillen?

Houdt rekening met de wijze waarop de panelen worden getilt. Zorg ervoor dat de panelen niet kunnen doorbuigen tijdens het verplaatsen. Houdt het paneel daarom altijd verticaal en maak bij voorkeur gebruik van glas- of tegelzuignappen. De zuignappen kunnen tevens worden toegepast bij het monteren van de wand- en vloerpanelen.

Hoe kan ik sparingen repareren?

Sparingen zijn te repareren. Dit kan men doen door het te voegen. Daarnaast is er de mogelijkheid om sparing(en) te vullen met Keratop Tec-Board reparatielijm, welke nagenoeg niet zichtbaar is. Vraag jouw contactpersoon naar meer informatie.

Kun je in Keratop Tec-Board panelen boren?

Dit is mogelijk. Het Keratop Tec-Board paneel bestaat uit een bouwplaat met een keramische tegel. Het tegeloppervlak en de achterliggende muur zijn een belangrijk gegeven om de juiste gereedschappen te bepalen.

Om door de eerste, geharde laag van de tegel te komen dient er gebruik gemaakt te worden van een diamantboor. Zodra men met de diamantboor door de keramische laag is, kan de sparing met behulp van een klopboormachine (bakstenen of beton muur) verder worden uitgeboord. Het paneel is niet draagkrachtig. De plug dient daarom aangebracht te worden in de constructieve wand, de wand waar het paneel op wordt gemonteerd.

Inhuizen en bewaren van Keratop Tec-Board panelen

Keratop Tec-Board panelen dienen te allen tijde volledige ondersteund en horizontaal vlak liggend te worden opgeslagen. Dit om kromtrekken te voorkomen. Daarnaast dienen de panelen droog, vorstvrij en onder een lage luchtvochtigheid te worden opgeslagen.

Vloerpanelen:  max 20 stuks stapelen
Wandpanelen tot 1000 x 1500 mm: max. 40 stuks stapelen
Wandpanelen 1000 x 2600: max. 20 stuks stapelen

Hoe monteer ik WMO wandbeugels aan Keratop Tec-Board wandpanelen?

Maak uitsparingen in het wandpaneel waar de mindervalide wandbeugels komen te hangen. De wandbeugels kunnen op de draagkrachtige muur worden gemonteerd, zodat de kans op scheurvorming in de aangebrachte afwerklaag wordt geminimaliseerd.

Hoe maak ik keramische tegels (Keratop) schoon?

Een Keratop afwerking heeft dezelfde eigenschap als een door-en-door vloertegel. Keratop is de merknaam van onze keramische tegelcollectie. Het is een soort keramiek, wat ook wel porcellanato wordt genoemd. Voor het reinigen en onderhouden van keramische tegels is het raadzaam om ons reiniging en onderhoudsadvies te downloaden via onderstaande button.

Welke kleuren zitten in het basispakket?

Dit betreft het basispakket van Keratop Tec-Board. De kleuren waar je als bewoner uit kunt kiezen wordt uiteindelijk bepaald door de woningcorporatie waar men bij is aangesloten.

Vloer
Basalt Grey
Basalt Black

Wand
Broken White
Sand Stone

In welke formaten is het Keratop Tec-Board paneel leverbaar?

Het basispakket bestaat uit standaard formaten, diktes en kleuren. Het is verkrijgbaar via onze vaste distributiekanalen BMN Bouwmaterialen en Raab Karcher. Mocht je geïnteresseerd zijn in deze vloer- en wandpanelen, maar wens je een ander formaat of kleur? Dit is mogelijk op aanvraag via info@keratop.nl.

Wand
100 x 130 cm
100 x 150 cm
100 x 300 cm

Vloer
100 x 100 cm

Wat zijn de voordelen van een Keratop Tec-Board paneel?
 • Tegelvloer- en wandsysteem
 • Binnen 3 dagen te realiseren
 • Badkamer-, toilet- en keukenrenovatie
 • Lichtgewicht prefab paneel
 • Hoogwaardige keramische afwerking
 • Duurzaam & onderhoudsarm
 • Spanning- en scheuroverbruggend
 • Vrijwel voegloos
 • Eenvoudig en versneld werkproces
 • Minimale overlast bewoners
 • Ergonomisch verantwoord
 • Brede bereikbaarheid aan vakmensen
 • Sanitair direct af te monteren
 • Op elk bouwsysteem direct toepasbaar
 • Circulair toepasbaar
Wat is een Keratop Tec-Board paneel?

Keratop Tec-Board is een prefab paneel, gemaakt van hardschuim met een grootformaat keramische tegel (Keratop) als afwerking. De panelen worden veelal toegepast in badkamers, toiletten en keukens. Het modulaire systeem zorgt voor een eenvoudig en versneld werkproces wat leidt tot minder overlast bij bewoners.

Welk materiaal is Keratop?

Keratop is de merknaam van onze keramische tegelcollectie. Een Keratop afwerking heeft dezelfde eigenschap als een door-en-door vloertegel. Het is een soort keramiek, wat ook wel porcellanato wordt genoemd.

Hoe moet ik verlijmingskit aanbrengen op Keratop Tec-Board panelen?

Om de juiste hoeveelheden kit toe te passen, wordt in de download Verlijmingadvies een advies gegeven over het aanbrengen van verlijmingskit op Keratop Tec-Board panelen.

Contact

  Wij gebruiken de door u ingevulde gegevens enkel om je vraag te beantwoorden.