Wij helpen je graag met het monteren van jouw wandpanelen

Stap 1: Aanlevering en opslag

Opslaan van de panelen

De panelen worden door ons op een pallet geleverd. De wandpanelen dienen te allen tijde volledig ondersteund en horizontaal vlak liggend te worden opgeslagen. Dit om kromtrekken te voorkomen. Daarnaast dienen de panelen droog, vorstvrij en onder een lage luchtvochtigheid te worden opgeslagen. Wandpanelen tot 1000 x 1500 mm: max. 40 st | Wandpanelen 1000 x 2600 mm: max. 20 st.

Tillen

Houdt rekening met de wijze waarop de panelen worden getilt. Zorg ervoor dat de panelen niet kunnen doorbuigen tijdens het verplaatsen. Houdt het paneel daarom altijd verticaal en maak bij voorkeur gebruik van glas- of tegelzuignappen. De zuignappen kunnen tevens worden toegepast bij het monteren van de wand- en vloerpanelen.

Stap 2: Voorbereiding

Verwijder oneffenheden

Verwijder, indien nodig, de oneffenheden en gebreken in de ruimte, aansluitend kun je starten met de montage

Uitvullen met uitvulstroken

Vul de wanden, waar nodig, uit met Tec-Board bouwplaat uitvulstroken. De bouwplaten zijn leverbaar in 4, 6 en 10 mm dikte. Voor het uitvullen zijn 5 cm brede stroken gewenst. Zo heb je voldoende ruimte voor het monteren van de panelen.

Ontvetten

Zorg ervoor dat de te verlijmen oppervlaktes droog-, stof- en vetvrij zijn. Het verlijmen dient te gebeuren conform de verwerkingsvoorschriften van de lijmfabrikant. Gebruik bij voorkeur Tec-Board MS Plymeer kit.

Inmeten van de badkamer

Meet de te renoveren badkamer nauwkeurig in en zet een waterpaslijn op de muur. Gebruik bij voorkeur een kruislijnlaser. Het apparaat heeft een virtuele waterpas en projecteert een loodlijn op de muur. Stel de lijnhoogte in op de plaatformaat + 3mm stelruimte aan de onderzijde (bijvoorbeeld: bij een plaatformaat van 1300 mm hoog, stel je de kruislijnlaser op 1303 mm).

Monteer nu eerst de vloerpanelen

Stap 3: Montage

Start met de wandpanelen

Zodra de vloer gereed is kan gestart worden met de Keratop wandpanelen. Gebruik het geplaatste Keratop douchevloerpaneel als startpunt voor het monteren van de wandpanelen. Breng kit aan volgens het verlijmingsadvies en maak bij voorkeur gebruik van glas- of tegelzuignappen. Zorg tijdens het plaatsen voor de juiste hoeveelheid nivelleerclips aan iedere zijde.

Stap 4: Afwerking

Voegen

Zodra de wandpanelen zijn geplaatst kan de gehele ruimte worden afgevoegd met waterdichte cement of flexibele voeg (zie voegadvies).

Voegsluier verwijderen

Zorg ervoor dat de voegsluier op het tegelwerk worden verwijderd met een natte doek of spons. Eventuele (kit) lijmresten dienen met een scherp afbreekmes en/of lijmverwijderaar te worden verwijderd.

De basis in de badkamer is gelegd

Het sanitair en de accessoires kunnen worden bevestigd en de badkamer is klaar voor gebruik.

We zijn trots om partner te mogen zijn van DGBC

Samen streven we naar het verduurzamen van de samenleving | van lineair naar circulair

Op de hoogte blijven?

Menu