Wij helpen je graag met het monteren van jouw vloerpanelen

Stap 1: Aanlevering en opslag

Opslaan van de panelen

De panelen worden door ons op een pallet geleverd. De vloerpanelen dienen te allen tijde volledig ondersteund en horizontaal vlak liggend te worden opgeslagen. Dit om kromtrekken te voorkomen. Daarnaast dienen de panelen droog, vorstvrij en onder een lage luchtvochtigheid te worden opgeslagen. Vloerpanelen: max. 20 st. 

 

Tillen

Houdt rekening met de wijze waarop de panelen worden getilt. Zorg ervoor dat de panelen niet kunnen doorbuigen tijdens het verplaatsen. Houdt het paneel daarom altijd verticaal en maak bij voorkeur gebruik van glas- of tegelzuignappen. De zuignappen kunnen tevens worden toegepast bij het monteren van de wand- en vloerpanelen.

Stap 2: Voorbereiding

Verwijder oneffenheden

Verwijder, indien nodig, de oneffenheden en gebreken in de ruimte. Aansluitend kun je starten met de montage.

Ontvetten

Zorg ervoor dat de te verlijmen oppervlaktes droog-, stof- en vetvrij zijn. Het verlijmen dient te gebeuren conform de verwerkingsvoorschriften van de lijmfabrikant. Gebruik bij voorkeur Tec-Board MS Plymeer kit.

Inmeten van de badkamer

Meet de te renoveren badkamer nauwkeurig in en zet een waterpaslijn op de muur. Gebruik bij voorkeur een kruislijnlaser. Het apparaat heeft een virtuele waterpas en projecteert een loodlijn op de muur. Stel de lijnhoogte in op de plaatformaat + 3mm stelruimte aan de onderzijde (bijvoorbeeld: bij een plaatformaat van 1300 mm hoog, stel je de kruislijnlaser op 1303 mm).

Stap 3: Montage

De sifon

De sifon wordt vooraf gesteld en aangesloten op de riolering. Aansluitend wordt de sifon vastgezet en dient de gehele vloer waterpas te worden gemaakt. De afwerkvloer dient gelijk aan de bovenkant van de sifon te zijn. Het Keratop douchevloerpaneel is reeds voorzien van een afschot.

Start met het douchevloerpaneel

Start altijd met het plaatsen van het douchevloerpaneel. (Douche)vloerpanelen dienen met de ‘Buttering Floating’ methode (vol en zat) te worden verlijmd. Zowel op de afwerkvloer als de achterzijde van het douchevloerpaneel. (Ver)plaats het douchevloerpaneel eventueel met behulp van glas- of tegelzuignappen.

Plaatsen van de vloerpanelen

Ga verder met het plaatsen van Keratop vloerpanelen. Breng de lijm, net als bij het douchevloerpaneel, aan volgens de ‘Buttering Floating’ methode (vol en zat). Zodra de vloer gereed is dient men te wachten totdat de lijm droog is (droogtijden volgens verwerkingsvoorschriften lijmleverancier).

Uitleg ‘buttering floating’ methode

De vloerpanelen dienen met de ‘buttering/floating-methode’ op de ondergrond te worden verlijmd. Hierbij breng je met de vlakke kant van de spaan tegellijm aan op de rugzijde van de tegel en voorzie je de ondergrond van lijmrillen (gebruik lijmkam 10mm). Vervolgens breng je het paneel in het lijmbed aan met behulp van zuignappen/glasdragers. Positioneer het paneel met een horizontaal schuivende beweging in het lijmbed. Controleer hierbij regelmatig of de rugzijde van de tegel voldoende met de lijm in contact is. Voor binnentoepassingen geldt een minimaal lijmcontactvlak van 85% lijmcontactvlak vereist. Verwijder overtollige lijm direct uit de voegen.

Monteer nu de wandpanelen

Stap 4: Afwerking

Voegen

Zodra de wandpanelen ook zijn geplaatst, kan de gehele ruimte worden afgevoegd met waterdichte cement of flexibele voeg.

Voegsluier verwijderen

Zorg ervoor dat de voegsluier op het tegelwerk worden verwijderd met een natte doek of een spons. Eventuele (kit) lijmresten dienen met een scherp afbreekmes en/of lijmverwijderaar te worden verwijderd.

De basis in de badkamer is gelegd

Het sanitair en de accessoires kunnen worden bevestigd en de badkamer is klaar voor gebruik!

We zijn trots om partner te mogen zijn van DGBC

Samen streven we naar het verduurzamen van de samenleving | van lineair naar circulair

Op de hoogte blijven?

Menu