Hoe verkort je de leegstand op de woningmarkt?

Voordelen voor bewoners en vastgoedeigenaren

 

Leegstand van woningen is een uitdaging waar veel woningbouwcorporaties mee te maken hebben. Het langdurig leegstaan van woningen kan niet alleen financiële gevolgen hebben, maar ook negatieve invloed hebben op de leefbaarheid van een buurt. Gelukkig biedt Keratop, met zijn keramische panelen, een oplossing waarmee renovaties aanzienlijk sneller kunnen worden uitgevoerd, waardoor bewoners dubbel zo snel kunnen terugkeren of intrede kunnen doen naar hun gerenoveerde woningen.

 

Het probleem van leegstand

Leegstaande woningen vormen vaak een zorg voor woningbouwcorporaties. Het kan leiden tot verwaarlozing van het pand, onveilige situaties en zelfs verlies van waarde. Bovendien betekent leegstand dat er woningen zijn die niet worden benut, terwijl er een groeiende behoefte is aan betaalbare en kwalitatieve huisvesting.

Traditionele renovaties kunnen veel tijd in beslag nemen, waardoor woningen gedurende lange perioden niet bewoonbaar zijn. Dit resulteert in verlengde leegstand en negatieve gevolgen voor de leefbaarheid en het vastgoedrendement.

 

Een snelle renovatie, betekent een snellere intrede in de woning

Een van de meest opvallende voordelen van Keratop is de snelheid waarmee renovaties kunnen worden voltooid. In vergelijking met traditionele tegelwerkmethoden bieden Keratop-panelen een veel efficiëntere oplossing. Dankzij het gebruik van grootformaat panelen kunnen badkamers, toiletten en keukens in recordtijd worden vernieuwd. Dit komt doordat je met Keratop sloop-, stuc-, en traditioneel tegelwerk in nagenoeg één arbeidsgang vervangt.

Deze versnelde renovaties dragen direct bij aan het verkorten van de leegstand. In plaats van maandenlang onbewoonbaar te zijn, kunnen woningen met Keratop in aanzienlijk kortere tijd worden gerenoveerd. Dit betekent dat bewoners snel kunnen terugkeren naar hun vertrouwde omgeving of intreding kunnen doen in hun nieuwe woning, wat niet alleen gunstig is voor hen, maar ook voor de algehele leefbaarheid van de buurt.

Hoe Keratop het verschil maakt

1. Grootformaat panelen:

Keratop maakt gebruik van grootformaat panelen die vrijwel voegloos kunnen worden aangebracht. Dit betekent minder voegen en sneller werken. Het installeren van grote panelen kost minder tijd dan het plaatsen van traditioneel tegelwerk, waardoor de totale doorlooptijd van het project wordt verkort.

 

2. Snelle verwerking:

De verwerkingscursus die door onze instructeur wordt gegeven op de bouwlocatie, illustreert hoe snel vakmensen de Keratop-techniek kunnen leren en toepassen. Onze instructeur is bij opstart vaak niet langer dan 1 of 2 dagen aanwezig, waarna de vaklieden de basiskennis onder de knie hebben en zelf het project al kunnen afmaken. In de loop van het project, komt onze instructeur vaak nogmaals langs voor een kleine opfris cursus en het geven van praktische tips. Daarnaast draagt de eenvoudige bewerkbaarheid van de panelen bij aan een snelle verwerking op de bouwplaats.

 

3. Minimale overlast voor bewoners:

Omdat de bewerking van Keratop-panelen stof- en geluidsarm bewerkt is, wordt de overlast voor bewoners tot een minimum beperkt. Renovaties kunnen plaatsvinden terwijl bewoners nog in de woningen verblijven, daarnaast is het prettig werken voor de vakmensen en het betreft een schoon werkproces.

 

4. Duurzame keuze:

Keratop past ook in duurzaamheidsinitiatieven. Het minimaliseren van de tijd die een woning leegstaat, draagt bij aan een efficiënter gebruik van vastgoed en vermindert de druk op nieuwbouw, wat op zijn beurt de ecologische voetafdruk verkleint. Daarnaast is Keratop ook circulair te monteren en demonteren, dit is niet alleen praktisch maar ook zeer duurzaam.

Praktijkvoorbeeld: Nijhuis in actie

Een concreet voorbeeld van hoe Keratop leegstand verkort, zien we bij Nijhuis in Glanerbrug. Terwijl zij bezig zijn met de renovatie van badkamers in 32 woningen, valt op dat deze vakmensen niet alleen snel leren werken met Keratop, maar ook direct resultaten boeken.

De snelle toepassing van Keratop stelt Nijhuis in staat om projecten in minder tijd te voltooien. Dit betekent niet alleen een snelle renovatie van de woning, maar ook een vlotte overgang naar het volgende Keratop-project.

 

Besluit: versnellen met Keratop voor een leefbare toekomst

Keratop bewijst dat renovaties niet tijdrovend hoeven te zijn. Met innovatieve panelen, snelle verwerkingstechnieken en minimale overlast voor bewoners, biedt Keratop een duurzame oplossing voor het verkorten van leegstand. Het is niet alleen een winst voor vastgoedeigenaren en bouwbedrijven, maar vooral voor de bewoners die sneller kunnen terugkeren of intrede kunnen doen naar een comfortabele en vernieuwde woonomgeving.

Keratop bewijst dat het mogelijk is om efficiëntie te combineren met kwaliteit. Laten we samen bouwen aan een leefbare toekomst, waar leegstand tot het verleden behoort en bewoners snel kunnen genieten van hun opgeknapte thuis.

Menu