De voordelen van Keratop!

De voordelen van Keratop
Keratop is een wand- en vloersysteem dat, mede door de keramische toplaag en isolerende onderlaag, vele voordelen geeft. Deze voordelen worden onderstaand opgesomd weergegeven.

Voordelen keramische toplaag
De toplaag van Keratop betreft keramiek. Keramiek wordt geproduceerd door klei te bakken op een hoge temperatuur, waardoor een steensoort ontstaat met soortig vergelijkbare eigenschappen als glas. De eigenschappen van de Keratop worden onderstaand weergegeven.

Krasvast
De keramische toplaag is krasvast. Dit wil zeggen dat het bestand is tegen lichte krassen en de kans tot visuele schade aan het paneel wordt beperkt.

Zuur, vlek, UV-bestendig en waterafstotend
Door het bakproces op hoge temperatuur heeft Keramiek veel eigenschappen gekregen wat van positieve invloed heeft op Keramiek.  Keramiek is zuur,- vlek,- UV bestendig en waterafstotend.

Doordat Keramiek extreem hard is, is het bijvoorbeeld niet mogelijk dat bouwvuil of kalk in de tegel trekt. Het bouwvuil of kalk zal zich op de tegel nestelen en niet in de tegel. Hierdoor is eventueel bouwvuil of kalk dus goed te verwijderen.

Energiebesparend
Het Keratop paneel bestaat uit XPS met een keramische toplaag. Door het toepassen van XPS  draagt Keratop bij aan de energiebesparing. Door de isolerende werking van Keratop wordt de bouwkundige onderconstructie niet verwarmd, waardoor nagenoeg geen energie verloren gaat via de achterliggende constructie. Hierdoor heb je minder energie nodig om de betreffende ruimte te verwarmen.

Onderhoudsarm / voegloos / verlengde levensduur
Het Keratop renovatiesysteem bestaat uit grote panelen, waardoor je nagenoeg geen voegen hebt en dus ook minder kans op lekkage. Keratop heeft een levensduur van circa 40 jaar en traditioneel tegelwerk  circa 25 jaar. Door de langere levensduur,  worden ook de exploitatiekosten verlaagd.

Lichtgewicht paneel
Keratop is een lichtgewicht paneel dat gemakkelijk te verplaatsen en te plaatsen is. De ervaring leert dat de verwerker het een fijn systeem vindt, mede door het lichte gewicht. Bewust is gekozen voor een lichtgewicht paneel, omdat wij willen bijdragen aan de ergonomische kwaliteit van de vakmensen.  Het Keratop paneel weegt gemiddeld 8,5kg/m².

Circulair toepasbaar
De Keratop wandpanelen zijn, door gebruik van de circulaire tape, circulair toe te passen. De tape zorgt ervoor dat de wandpanelen, losmaakbaar zijn. Bij bijvoorbeeld een lekkage, is het paneel eenvoudig  te de- en hermonteren. Door dat je hetzelfde paneel kunt hergebruiken verspil je geen materiaal en heb je geen tintverschillen.

Spanning- en scheur overbruggend door ontkoppelende laag
Doordat Keratop aangebracht wordt met verlijmingskit en voorzien is van een XPS bouwplaat als body is het spanning- en scheur overbruggend. Bij werkende/flexibele ondergronden zoals hout of metal-stud, worden spanningen opgevangen en ontstaat er dus geen scheurvorming.

Bij flexibele ondergronden gebruik je ook een flexibele voegvulling. Bij traditioneel tegelwerk wordt in deze situaties gebruik gemaakt van harde voegvulling en wordt vaak een ontkoppelende mat toegepast.

Bij werking in de ondergrond is de kans op scheurvorming aanzienlijk met alle gevolgen van dien (bijv. lekkage). Dit is bij Keratop dus niet het geval!

Hoogwaardige keramische afwerking
Keratop is een paneel dat afgewerkt is met Keramiek. Keramiek is een hoogwaardige steensoort met een moderne uitstraling. Om deze reden is Keratop toepasbaar in meerdere ruimtes in een woning (badkamer, keuken en toilet).

Leidingwerk kan eenvoudig verwerkt worden
Normaliter wordt het leidingwerk verwerkt in de muur, waardoor de woning onderhevig is aan geluidsoverlast en stof (door het frezen van de leidingen).

Mits de ruimte het toelaat, kan met Keratop eenvoudig de keuze gemaakt worden om met bouwplaatstroken een voorzetwand te realiseren. Op deze manier is geen hak-, breek- en freeswerk nodig en veranderd tevens niets aan de uitstraling van de badkamer.

Keratop douchevloerpanelen met put
De Keratop douchevloerpanelen zijn fabrieksmatig al voorzien van afschot, daarnaast is de put waterdicht verwerkt in het douchevloerpaneel. Door gebruik te maken van het prefab douchevloerpaneel kan sneller en eenvoudiger gewerkt worden, gezien het vakmanschap (en droogtijd) van een vloerensmeerder wordt geëlimineerd.

De sifon dient vakkundig te worden gesteld een aangesloten te worden op het bestaande riool. Het is altijd van belang dat het sifon goed gefixeerd zit in de vloer, zodat deze niet kan bewegen. Zodra dit gedaan is kan het douchevloerpaneel waterpas aangebracht worden en aansluitend kan verder gegaan worden met de montage van de overige vloerpanelen.

Menu