Is Keratop onderhoudsarm?

Voordat wij deze vraag goed kunnen beantwoorden, stellen wij ons zelf eerst de vraag;

Wat betekent ‘onderhoudsarm’?

Onderhoudsarm betekent dat iets weinig onderhoud nodig heeft om goed te blijven functioneren! Dit kan bijvoorbeeld gaan over een gebouw met duurzame materialen die weinig reparaties vereisen en eenvoudig zijn schoon te maken. Een onderhoudsarm product is vaak ontworpen met het oog op duurzaamheid en kostenbesparing op lange termijn.

 

Zijn (Keratop) tegels onderhoudsarm?

Over het algemeen zijn tegels onderhoudsarm, dit komt doordat ze duurzaam en slijtvast zijn. Tegels hoeven in principe niet vaak vervangen te worden en kunnen gemakkelijk schoongemaakt worden met schoonmaakmiddelen. Bij de aanschaf van tegels is het belangrijk om te kijken naar de mate van slijt- en krasvastheid, omdat sommige tegels gevoeliger zijn voor slijtage dan andere. Keratop is een slijt- en krasvast product (vraag hier een monsterbox aan).

Het voegwerk tussen de tegels heeft ook aandacht nodig, omdat dit na verloop van tijd kan verkleuren of kan beschadigen. Bij beschadiging heb je kans op het ontstaan van lekkages. Bij gebruik van Keratop heb je 80% minder voegen ten opzichte van traditioneel tegelwerk, dus minder kans op lekkages en verkleuring. Dit neemt niet weg dat een voeg regelmatig onderhouden dient te worden om het gewenste resultaat én de kwaliteit te behouden!

 

Waarom is gebruik van onderhoudsarme Keratop tegels aan te raden?

Door gebruik te maken van onderhoudsarme Keratop tegels heb je minder kans op problemen als slijtage, verkleuring en lekkages. Dit verlaagt je onderhoudskosten, verlengt de levensduur en houdt huurders en verhuurders tevreden. Keratop is een door en door gebakken tegelproduct, hierdoor is Keratop eenvoudig te reinigen en niet onderhevig aan hitte en intrekkend vuil, zoals bijvoorbeeld kalk.

 

Keratop is dus uitermate geschikt als wand- en vloerafwerking in zowel keukens, toiletten en badkamers.

Menu