Keratop is de ideale keuze voor zorginstellingen

Keratop is de ideale keuze voor zorginstellingen 

In zorginstellingen is het van essentieel belang om te zorgen voor een veilige en hygiënische omgeving voor patiënten, medewerkers en bezoekers. Een van de belangrijkste aspecten bij het ontwerpen en bouwen van zorgfaciliteiten is het kiezen van materialen die overlast beperken, duurzaam zijn en een snellere installatie mogelijk maken dan traditioneel tegelwerk. De Keratop wand- en vloerpanelen bieden dé oplossing die aan al deze eisen voldoet en tegelijkertijd een esthetisch aantrekkelijke omgeving creëert. 

 

Beperking van overlast 

Het renoveren van zorginstellingen kan vaak gepaard gaan met aanzienlijke overlast voor bewoners, patiënten en medewerkers. Traditioneel tegelwerk is tijdrovend en kan leiden tot lawaai, stof en ongemak. De Keratop panelen bieden een alternatief dat de overlast minimaliseert. Dankzij het innovatieve installatieproces kunnen de panelen snel en zonder veel lawaai worden geïnstalleerd. Dit betekent minder verstoring van de dagelijkse gang van zaken in de zorginstelling, waardoor het welzijn van de bewoners en patiënten wordt bevorderd. 

 

Duurzaamheid 

Duurzaamheid is een belangrijke factor bij het kiezen van bouwmaterialen voor zorginstellingen. Keratop panelen zijn gemaakt van hoogwaardige materialen die bestand zijn tegen slijtage, krassen en vlekken. Ze zijn ook waterbestendig, waardoor ze ideaal zijn voor toepassingen in sanitaire ruimtes en natte omgevingen zoals badkamers en doucheruimtes. Bovendien hebben de Keratop panelen weinig voegen waardoor ze gemakkelijk te onderhouden en schoon te maken zijn, de levensduur van de wanden en vloeren wordt hierdoor verlengd en de totale kosten op lange termijn worden verlaagd. 

 

Snellere installatie 

Het verminderen van de bouwtijd is van cruciaal belang in zorginstellingen, waar continuïteit van de zorgdiensten een prioriteit is. Traditioneel tegelwerk vereist veel tijd en vakmanschap, wat kan leiden tot vertragingen in de bouwplanning. Met Keratop panelen kan de installatietijd aanzienlijk worden verkort. De panelen worden als prefab-elementen geleverd en kunnen snel en eenvoudig worden geïnstalleerd. Dit zorgt voor een snellere oplevering van projecten en minimaliseert de verstoring van de dagelijkse activiteiten in de zorginstelling. 

 

Esthetische aantrekkingskracht 

Naast functionaliteit is ook de esthetische aantrekkingskracht belangrijk in zorginstellingen. Keratop panelen bieden een breed scala aan ontwerp-mogelijkheden, variërend van klassiek tot modern, waardoor ze kunnen worden afgestemd op de specifieke stijl en sfeer van de zorginstelling. 

Menu