96 woningen Fazantstraat

In opdracht van ‘de Woonplaats’ verduurzaamde Hemink zesennegentig appartementen in Enschede. Het project is opgedeeld in drie fases. De bewoners hebben HR++ glas, nieuwe CV-ketels, voordeuren, climarad wtw radiatoren, nieuwe badkamers en keukens gekregen.

De badkamers en keukens zijn gerenoveerd door middel van het Keratop renovatiesysteem. Doordat de standleiding ook moest worden vervangen, werden er 4 woningen tegelijk aangepakt.

Omvang: 96 woningen BKT
Woningcorporatie: De Woonplaats Enschede
Locatie: Enschede
Looptijd: 2021 / 2022
Bijzonderheden: Standleiding moest ook worden vervangen.

Slimme oplossingen

In de badkamers is géén gebruik gemaakt van een cementdekvloer en stukadoorswerk, maar van een droog bouwsysteem. De reden voor deze keuze is het reduceren van geluidsoverlast, vuil en het verkorten van de bouwtijd.

Als vervanging van de cementdekvloer is er gekozen voor een Keratop Tec-board ondervloer en als vervanging van het stucwerk is gekozen voor Tec-board uitvulstroken. Een bijkomend voordeel is dat de vaklieden die het Keratop systeem monteren, ook de ondervloeren en uitvulstroken kunnen aanbrengen. Hierdoor zijn ze zelf verantwoordelijk voor de ondergrond en kan er efficiënter gemonteerd worden.

Goede logistiek

Binnen bouwprojecten is het ook van groot belang om goed na te denken over het logistieke proces. Bij dit project hadden we te maken met een vrij smalle galerij, deze galerij zou in eerste instantie zowel door de bewoners als bouwpersoneel gebruikt moeten worden. Eén ding is zeker, dit zou overlast en frustratie met zich mee brengen.

Daarom is er gekozen om aan de buitenzijde van het gebouw een trappenhuis te bouwen met daaraan gekoppeld werkplateaus. Door deze slimme oplossing hadden bewoners en bouwpersoneel nauwelijks overlast van elkaar en waren de galerijen altijd goed bereikbaar.

Circulair

Zoveel mogelijk maatregelen worden met een circulaire insteek toegepast.

Lees alles daarover in het dit artikel dat is geplaatst in ‘Bouw in het Oosten”

 

Hoge bewoners- en klanttevredenheid

Zowel bewoners als De Woonplaats en Hemink hebben positieve beoordelingen gegeven over de uitstraling en het werken met Keratop.

Keratop geeft een mooie en luxe uitstraling. Het heeft een eigentijdse look en omdat het weinig voegen heeft is het erg onderhoudsvriendelijk!

Gratis Keratop monsterbox

Wij laten je graag kennismaken met het Keratop paneel. Een monsterpakketje met twee miniaturen en een folder. In de folder lees je meer over de toepassingen en eigenschappen van het product en is gericht op de woningbouw en aannemerij. Op deze manier krijg je een beter gevoel bij het product en helpt het je de juiste keuzes te maken.

We zijn trots om partner te mogen zijn van DGBC

Samen streven we naar het verduurzamen van de samenleving | van lineair naar circulair

Op de hoogte blijven?

Menu