Circulaire Pilot-woning Zwolle

We hebben in Zwolle een mooie pilot mogen doen. Een experiment dat niet alleen voor ons een mooie kans was, maar ook een glimp bood van een toekomst waarin duurzaamheid en efficiëntie hand in hand gaan.

Omvang: Pilot, 1 woning
Woningcorporatie: SWZ
Locatie: Zwolle
Looptijd: 2 werkdagen
Bijzonderheden: Samenwerking tussen Hegeman, Loohuis Assies, Raab Karcher en Keratop

Circulaire Badkamer Pilot bij SWZ

De hoofdrolspeler van dit innovatieve verhaal was een woning van SWZ, waarin een gedurfde pilot werd uitgevoerd. Verschillende partijen, waaronder Hegeman, Loohuis Assies, Raab Karcher en Keratop, bundelden hun krachten om een circulaire badkamer te creëren met een droog vloeropbouwsysteem. Het doel hiervan is het vinden van een oplossing die niet alleen duurzaam was, maar ook snel en hoogwaardig kon worden uitgevoerd.

 

Keratop’s Circulaire Verlijming

Centraal in dit project stond Keratop, wiens wand- en vloerelementen met behulp van een gepatenteerde circulaire tape circulair konden worden verlijmd. Deze technologie, gecombineerd met het droge vloeropbouwsysteem bestaande uit Fermacell korrels en H2O platen, leidde tot het resultaat van een volledig circulaire badkamer.

 

Efficiënte Circulaire Badkamer

Deze badkamer bleek van onschatbare waarde, vooral omdat er tijdelijk een badkamer op de begane grond moest worden gecreëerd. Dit bood een snelle oplossing voor bewoners die moeilijk ter been zijn. Om deze transformatie mogelijk te maken, werd het sanitair van de badkamer op de eerste verdieping afgekoppeld zodat deze ruimte kan worden gebruikt als handige opslagruimte.

Slimme Afvoerkeuze

Een belangrijk aspect van dit project was de keuze om de afvoer via de kruipruimte aan te sluiten. Dit maakte het mogelijk om op een zo laag mogelijke hoogte te werken, wat de efficiëntie bevorderde en de doorlooptijd verkortte.

 

Demontage Circulaire Badkamer

De aansluitnaden worden afgewerkt middels een kit. Zodat bij een toekomstige demontage deze kit eenvoudig kan worden verwijderd, waarna de vloer- en wandpanelen met behulp van een zuignap moeiteloos gedemonteerd kunnen worden. Vervolgens kan de H2O plaat worden gedemonteerd en worden de korrels zorgvuldig weggezogen, alsof er nooit een badkamer heeft bestaan.

 

Zwolle’s Duurzame Toekomst

Het succes van deze pilot was onmiskenbaar. Het vormt een stevige basis voor een veelbelovend proefproject. In nauwe samenwerking met de woningcorporatie wordt besloten om de toekomstige stappen zorgvuldig te overwegen. Het lijkt erop dat de stad Zwolle een stap dichter bij een duurzamere toekomst is gekomen, en dit verhaal is slechts het begin van een nieuw hoofdstuk in de zoektocht naar innovatie en efficiëntie.

Menu