Hoe maak ik een Keratop paneel op maat?

Keratop panelen kun je op maat zagen en snijden, hiervoor maak je gebruik van de Keratop snij- en zaagtools. Het mooist en makkelijkste is om het paneel te snijden, dit geeft namelijk het minste overlast in geluid en bouwstof. Voorafgaand het snijden van een paneel, zorg je voor een vlakke en stabiele ondergrond, waar je het paneel op kunt bewerken. Aansluitend leg je het te bewerken paneel op de snijtafel en positioneer je het glijsysteem van de snijtool op de juiste positie. Hierna plaats je de snijtool op de het glijsysteem en maak je een drukkende snijbeweging over het paneel.

Kies je voor zagen, gebruik dan onze zaagtool. Voor de zaagtool kun je het zelfde glijsysteem gebruiken als de snijtool en werkt qua positionering exact het zelfde als bij snijden. Bij zagen kunnen er spanningen in de keramische toplaag ontstaan, laat dus altijd de zaag het werk doen en druk niet te hard.

Gebruik te allen tijde een diamantschijf bij het zagen van het keratop paneel.

Door de drukkende snijbeweging ontstaat er breeklijn in de Keratop afwerklaag. Deze breeklijn kun je doormiddel van gecontroleerde breekbeweging laten breken, aansluitend snij je met een afbreekmes het cementvezel van de Tec-boardbouwplaat door, hierna heeft het paneel de gewenste maatvoering.

Een bijkomende voordeel van snijden is dat je reststukken beter kunt hergebruiken, omdat je gesneden kanten tegen elkaar aan kunt verwerken. Hiermee kun je afval beperken en efficiënter gaan werken. Dit is bij zagen niet het geval, omdat je bij zagen een licht gekartelde kant krijgt, deze kun je niet tegen elkaar verwerken.

Menu