Waar moet je op letten bij het monteren op keratop wandpanelen?

Waar moet je op letten bij het monteren van sanitair, WMO – en mindervaliden toiletbeugels op keratop wandpanelen?

Hoe verlijm ik een standaard Keratop wandpaneel?

Breng drie banen kit verticaal aan op de draagkrachtige muur (zie onderstaande afbeelding links).

Voorzie tevens elke Keratop nivelleerclip van een dotje kit. Dit voorkomt schade aan het Keratop paneel bij het verwijderen van de clips. Dit lijmadvies geld voor alle wandpanelen zonder sparingen: 1000×1300, 1000×1500 en 1000x2600mm.

Hoe verlijm in een Keratop wandpaneel met sparingen?

Wanneer er sparingen worden of zijn aangebracht in het Keratop wandpaneel voor bevestiging van bijvoorbeeld een hangtoilet, wastafeltafel, planchet of douche glijstang set. Breng dan rondom alle sparingen een goede kitril aan, zodat er een het Keratop paneel goed verlijmd is rondom de sparingen (zie onderstaande afbeelding rechts).

Keratop panelen zijn niet draagkrachtig, zorg dus altijd voor een draagkrachtige achter constructie.

Wanneer dit advies niet wordt opgevolgd, bestaat er kans tot vering tussen het paneel  en de draagkrachtige wandconstructie. Hierdoor kan de keramische tegelafwerking op het paneel knappen (dit geldt overigens bij elke type tegel).

Waar moet ik op letten bij het verlijmen van het Keratop toiletpaneel?

Bij montage van het Keratop toiletpaneel verlijm je niet alleen het toiletpaneel, maar voorzie je ook het inbouwreservoir van Tec-board verlijmingskit. Breng de verlijmingskit aan op het framewerk, conform voorbeeld op onderstaande afbeelding. Het hangtoilet wordt door het frame gedragen. In dit geval is er vrijwel nooit kans op scheurvorming in de aangebrachte keramische afwerklaag van het Keratop Paneel.

Bij toepassen van een vrij hangend toilet dient men altijd het isolatiematje te gebruiken, waardoor het toilet nooit rechtstreeks op het Keratop paneel wordt gemonteerd. Het Keratop Paneel is niet geschikt voor het gebruik van Villeroy & Boch-toiletten, die met de bevestigingstechniek Suprafix (of gelijksoortig) worden geïnstalleerd. Mocht u deze toch willen toepassen, neem dan contact met Asselux  op en dan beoordelen we samen de technische mogelijkheden.

Kun je WMO – en mindervaliden toiletbeugels monteren op een Keratop paneel?

Het is mogelijk om WMO- en mindervaliden toiletbeugels aan te brengen. Wij adviseren om dit rechtstreeks op de achterliggende bouwkundige wandconstructie te monteren. Dit betekend dus dat je de montageplaat van de beugels compleet dient te sparingen uit het Keratop paneel.  Hierdoor kun je montageplaat rechtstreeks monteren op de achterliggende bouwkundige wandconstructie.

Menu