Wat is een Keratop Paneel?

Het Keratop Paneel is een prefab paneel, gemaakt van hardschuim met een grootformaat keramische tegel (Keratop) als afwerking.

De afwerking is een soort keramiek, wat ook wel porcelanato wordt genoemd. Porcelanato is een mengsel van klei, zand en smeltmiddelen. Doordat de tegel extreem gesinterd is ontstaat er een compacte massa, wat leidt tot een zeer sterke tegel.

De hittebestendige klei wordt in een oven gebakken met temperaturen van 1200 tot maar liefst 1400 graden Celsius. Hierdoor bereikt het een verglazingsstaat die niet poreus en ondoordringbaar is, wat het materiaal makkelijk in onderhoud maakt.

Het is een door-en-door gekleurd keramiek, waarbij het oppervlak hitte-, kras- en vlekbestendig is. Daarnaast is heeft het materiaal de laagste water absorptiewaarde en is het zuurbestendig.

Dankzij de prestigieuze eigenschappen en het lichtgewicht materiaal is het zeer goed toepasbaar als vloer- en wandbekleding.

De Keratop panelen worden veelal toegepast in badkamers, toiletten en keukens. Het modulaire, snijbare en circulaire toepasbare systeem, zorgt voor een eenvoudige en versneld werkproces wat leidt tot minder overlast bij bewoners.

Menu